cimer

A címer leírása:

Vörössel, ezüsttel, zölddel, domború vonallal kétszer vágott kerektalpú pajzs, felső vörös mezejében elöl arany szőlőkaró áll, melynek tövéből balról-jobbra arany szőlőtőke tekeredik. A szőlőtőn jobbra két szőlőfürt és két levél, balra egy szőlőfürt és egy levél látható. A pajzs vörös mezejének hátsó részén átkötött arany búzakéve lebeg. A pajzs ezüst mezeje öt, vörös szirmú, zöld levelű, arany porzójú heraldikai rózsával megrakott. A pajzs alsó zöld mezejében középen, arany pálmaág koszorú közt, egy hegyével felfelé élével jobbra forduló arany csoroszlya, mellette egy hegyével felfelé élével balra forduló arany ekevas lebeg.
A címerpajzs fölött lebegő ezüst szalagra a település neve: APARHANT van írva fekete betűkkel.

A címer szimbolikája:

A pajzs felső részére az egykor önálló Hant falu pecsétjéből egy termő szőlőtőke és a mezőgazdaság ősi szimbóluma egy búzakéve került. A pajzs alsó részén a hajdani Apar falu pecsétjének ábráit láthatjuk. Az ezüst mezőt díszítő heraldikai rózsák a két falu közötti új rész – a mai Rózsadomb – szimbólumai.

zaszlo
A községi zászló:

A zászlólap 1 : 2 oldalarányú fekvő téglalap alakú fehér kelme. Az önkormányzat címere a zászlólap mértani közepén került elhelyezésre.  A zászlólapot – a nyél felöli oldal kivételével – arany rojtok díszítik.

belyegzo