Kovács Dávid

lóversenyző

Kovács Dávid a Generál-Insped Kft. lovaival verseng, ő második lett a rövidtávú országos magyar bajnokságon. Jövőre szeretne vébén szerepelni, vannak minősített lovaink, amelyekkel kvalifikálhatja magát. Az ő támogatója és felkészítője cégünk – tette hozzá a nemzetközi árufuvarozással foglalkozó vállalkozás tulajdonosa Bányai Béla.

Az aparhanti Kovács Dávid

A távlovas sportról tudni kell, hogy egy gyötrelmes, maraton jellegű sportág. Nem egy stadionon belül zajlik a verseny, ahol a nézők könyökölve, sörözgetve nézik a viadalt. A távlovaglás egy elhaladó sportág. Erdőn-mezőn lovagolnak a versenyzők, s csak az orvosi ellenőrzésekre térnek be a pályára. Minden pihenőnél a lovak általános állapotát nézik. Ha valamelyik paraméternek nem felel meg, kizárják a lovast. Az ilyen típusú versenyekre a legalkalmasabbak az arab lovak és keverékei.

kovacsdavid

A távlovaglás a hobbi és a versenysport közötti átmenet. Sokan azért választják, mert szeretnek túrázni, szép tájakon kikapcsolódni. Ezért találták ki a távlovaglást, amelyben ilyen körülmények között lehet versenyezni. A sportot igazából az arabok művelik magas szinten, de Franciaországban és Spanyolországban is nagy hagyományai vannak.

Négy forduló után hirdettek győztest

A versenyeket Kaposváron, Cecén, Izsákon, Hetvehelyen és Cecén bonyolították le. A magyar távlovagló- és távhajtó bajnokság junior korosztályának négy állomásos (Bábolna, Solt, Bükkösd, Tiszakécske) . Kovács Dávid Tobruk nevű lova nyergében a felnőtt magyar ob-n C1 kategóriájában (40 km) – a négy fordulót a junioroknál említett  helyszíneken bonyolították le – 145 ponttal szerzett ezüstérmet.